Važni centimetri

Opće je poznato da žene vole centimetre. Predaja kaže da je već 7 centimetara dovoljno da zadovolji ženu, no većina ipak preferira nešto veću centimetražu, pri čemu broj skače na 12 do 14 centimetara, što je sasvim solidno i definitivno nije za svakoga. U posljednjem slučaju kod žene je potrebna čvrsta volja i doza hrabrosti, ali na kraju svega, ako ostane pri svom naumu, rezultati su i više nego zadovoljavajući. Pojedini primjerci svojim izgledom bude u ženama osjećaj uzbuđenosti, raspirujući im maštu. Oblikom, teksturom i bojom prilagođeni su različitim situacijama i prilikama, od onih svakodnevnih kad prije svega cijenimo funkcionalnost uz dobar vizualni dojam, do posebnih prilika u kojima svi prisutni uživaju u pomno odabranim primjercima koji već svojim izgledom odrade pola posla, dok su funkcionalnost i praktičnost u drugome planu. Žene koje ih koriste izluđuju gotovo svakog muškarca i čine druge žene ljubomornima.

Svaka žena želi izgledati neodoljivo i zračiti seksepilom te privlačiti brojne poglede muškaraca, ali i zavidnih žena. Ovisno o modelu koji žena koristi, to jest o centimetraži koju je odabrala, raste i muškarčeva uzbuđenost. Ali i ženina. Jer radi se o cipelama na visoku petu koje mijenjaju držanje i način hoda, pri čemu se hoda izazovnije i senzualnije. Da, cipele na visoku petu imaju magičan utjecaj na fizički izgled žene, čine ih vitkijima i mršavijima, produljuju im noge, učvršćuju stražnjicu i daju dojam samouvjerenosti. Žene vole nositi visoke pete jer se u njima osjećaju lijepima i seksepilnima, ali i zbog osjećaja moći koji im one pružaju. Mnogi od muškaraca imaju i svojevrsni fetiš na cipele i neopisivo ih „pali“ kada njihova partnerica nosi vrtoglave potpetice u ljubavnom klinču.

Iako postoje mnogi zaista seksepilni modeli koji su zapravo za svakodnevnu i javnu upotrebu, postoje i oni modeli cipela koji su dizajnirani upravo tako da raspiruju vatru u privatnosti vašeg budoara. Sami ili u kombinaciji s nekim zavodljivim komadom rublja, ovi „vrući“ modeli mogu biti esencijalni sastojak mnogih maštarija. Većina će muškaraca priznati kako ih uzbuđuje kad gledaju ženu u prolazu dok hoda na visokim potpeticama, dok njiše zavodljivo bokovima. Žene noseći cipele na visoku petu u pravilu hodaju sporije, što muškarcima svakako daje priliku da ih dobro odmjere i relativno dugo uživaju u pogledu. Cipelama žene mnogo toga govore o sebi i one im znače mnogo više nego što bi muškarac pomislio. Cipele su ženama ono što su automobili muškarcima. Danas su cipele više nego ikad vezane uz seks i zavođenje i žene to jako dobro znaju, a još bolje koriste kako bi postigle ono što žele. Iako se na prvi pogled cipela kao takva ne doima posebnom, a kamoli relevantnom pojavom u ljudskim životima, ljudsko ponašanje pokazuje nam suprotno. Žene cipelama zavode muškarce (i žene) ili liječe depresiju i očaj i uveseljavaju si dane kada se sve čini crno. Da je to tako nije ni čudno, jer nas još od malih nogu uče kako je za sreću potrebna tek cipela. A ako uza sve navedeno još niste sigurni koliko je cipela važna, sjetite se kako je završila Pepeljuga.

 

TEKST – Ines Skobe
FOTO – Andrija Kozlek