U bojama tradicije i Shabby Chic sajam

Treći po redu događaj manifestacije U bojama tradicije, održat će se u Brtonigli od 5. do 7. rujna. Manifestacija se proširuje za još jedan događaj više, a to je je Shabby Chic sajam koji se održava treći put u Brtonigli. Namještaj i dekoracije prepoznatljivog Shabby chic stila bit će dostupan za razgledavanje ali i kupnju.

U bojama tradicije je manifestacija nastala u želji da se domaćim i stranim gostima, ali i stanovnicima Istre, ponudi program koji će im više ili ponovo otkriti unutrašnju Istru, njezine posebnosti i originalne proizvode. Svakako je važno naglasiti da će se u organizaciji članova Udruge zanata Maison chic ponovo predstaviti stari zanati, autohtoni proizvodi, rukotvorine, a na licu mjesta moći ćete pogledati kako su to nekad radili kamenoklesci, grnčari, izradu abat jour-a za lampe, stolari te druge stare zanate koje lokalni majstori štite od zaborava.

Za ovaj obojani vikend moći ćete posebno uživati u proizvodima vrhunske istarske gastronomije kao što su: vina iz Nove Vasi proizvođača Vina Cattunar, maslinova ulja OPG-a Reale iz Brtonigle, med iz Radina OPG-a Massimo Zugan, sira iz Grobica OPG-a Radoševića. Obavezno probajte kruh s 4 zemlje pekare Briciola iz Brtonigle te suhomesnate proizvode tvrtke AZRRI koji će promovirati brend proizvoda Istrijana.

Na Shabby chic sajmu sudjelovat će petnaestak izlagača iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Sajam će svečano započeti izvedbom mezzosopranistice Vivien Galletta uz pratnju pijaniste prof. Vladimira Babina u 16 sati u prostoru budućeg Muzeja vina i seljačkog stvaralaštva.

Pored brojnih lijepih predmeta u prepoznatljivom stilu, moći će se na licu mjesta pogledati obrada stakla specijalnim tehnikama. Osim izložbenog dijela sajma, organizirane su i radionice te predavanja. Zanimljive teme beadwork-a i izrada lutaka od tkanine, obrada stakla neke su od tema predavanja.

Posebna gošća Sajma je Davorka Jurić, dizajnerica interijera koja će tijekom tri predavanja upoznati polaznike s tri najaktualnija stila; shabby chic, vintage i country. Na temu izrade predmeta od stakla tehnikom Glass Deco predstavit će se Patrizia Savian, a Jasminka Trpčić govorit će o tehnici beadwork-a. Nerina Gasparini Savian u nedjelju će predstaviti tehniku decoupagea.

Manifestacija se zatvara u nedjelju oko 16 sati.

Organizatori: Turistička zajednica općine Brtonigla, Općina Brtonigla, Udruga zanata Maison Chic i Razvojna agencija Brtonigla.

Program možete pogledati na sljedećem linku: U bojama tradicije