Weekend Media Festival 2014.

Sedmi Weekend Media Festival traži nove medijske modele i propituje financiranje startupa

Sedmi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, održat će se ove godine od 18. do 21. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju. Kao i prethodnih šest godina, program Weekend Media Festivala bit će bogat predavanjima, panelima i prezentacijama na teme širokog spektra od medija i marketinga, preko showbiza i digitala, pa sve do ključnih poslovnih tema.

„Sedma godina možda jest krizna u braku, ali u našoj vezi s Rovinjom siguran sam da će biti najsretnija do sada. Weekend će i ove godine imati zemlju partnera, očekujemo goste i kolege, sada već i prijatelje, iz medija, marketinga i PR-a iz cijele regije, ali i iz drugih zemalja Europe, pa i iz Amerike. Spremamo zanimljiva predavanja, provokativne panele, korisne radionice i prezentacije, ali i druženje u opuštenoj atmosferi uz odličnu zabavu, za koju su zadužena zanimljiva imena regionalne glazbene scene“, najavljuje direktor Weekend Media Festivala Tomo Ricov.

Radionice će se održavati u posebnoj dvorani, tri u petak i još tri u subotu. Teme radionica bit će različite, ali zajedničkog nazivnika i prije svega – korisne. Kako izgleda medijsko planiranje i content marketing u praksi, kako osigurati sredstva iz europskih fondova za TV prikazivanje, samo su neka od pitanja na koja će svi zainteresirani dobiti odgovor.

Među brojnim predavačima Weekenda ističe se Scott Morrison, čije predavanje nosi naziv “Ubrzani vođa”. Nakon 20 godina rada u nekima od najinovativnijih svjetskih kompanija, kao što su Saatchi & Saatchi, P&G, Nike, Levi’s i Diesel, Scott će podijeliti s posjetiteljima Weekenda svoja načela, uvjerenja i ideje na kojima se grade uspješne komercijalne i kreativne strategije. Svim brandovima i poslodavcima za koje je radio Scott je priskrbio ubrzani rast.

Među panelima ističe se jedan koji bi mogao biti ne samo zanimljiv, nego i žučan: tema je financiranje startupa javnim novcem. Uz sjajne rezultate niza startup tvrtki, panel želi preispitati koje su koristi za društvo od financiranja startupa. „Imaju li male periferne zemlje stvarni povrat ili samo subvencioniraju tržišta velikih zemalja, gdje većina uspješnih startupova i završi?“ – provokativno je pitanje na koje će pokušati odgovoriti sudionici panela u startupima na 7. Weekend Media Festivalu.

Više o programu i drugim korisnim informacijama možete pogledati ovdje.