Foto eX tempore 2015.

U Novigradu je od 30.09. do 03.10.2015. održana kulturno-turistička manifestacija Foto eX tempore koja već jedanaestu godinu za redom okuplja fotografe iz cijeloga svijeta. Fotografi se natječu na samoj lokaciji po zadanoj temi, a ove godine bile su dvije teme natjecanja. Jedna od tema bila je “Grožnjan grad umjetnika” koja je posvećena obilježavanju 50-oj godišnjici proglašenja grada Grožnjana kao grada umjetnika, a druga je “Tradicionalne igre u Istri”, koja osim što je obilovala fotogeničnim motivima imala i ulogu očuvanja nematerijalne kulturne baštine.

Nastale fotografije bile su izložene na panoima nadomak Zajednice Talijana Novigrad, žirirane su od strane stručnog žirija, ocijenjene od prisutne publike (vox populi) te ujedno bile izglasane putem interneta.

Prvo nagrađeni u temi “Grožnjan grad umjetnika” je Zoran Erceg, a u temi “Tradicionalne igre u Istri” je Vedran Vukoja. Najviše glasova putem internet glasovanja osvojila je fotografija Stefana Mihailovića dok je najviše glasova prisutne publike osvojila ona Željka Škrbića.

Više informacija o projektu Foto eX tempore pogledajte na njihovoj web stranici OVDJE, a fotografije svih ovogodišnjih pobjednika kao i galeriju ostalih fotografija pogledajte OVDJE.