Pula Film Festival 2015.

Hrvatski i međunarodni filmski programi 62. Pulskog Filmskog Festivala

na konferenciji za medije održanoj u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljeni filmski programi 62. Pulskog filmskog festivala. U ime Veleposlanstva Hrvatske uvodni pozdrav uputila je NJ.E. Michèle Boccoz.

Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec predstavio je Hrvatski i Međunarodni program. U sklopu Hrvatskog programa predstavljeni su programi Hrvatski Film i Kratka Pula, a u sklopu Međunarodnog programa natjecateljski i nenatjecateljski program, Samo kratko, Dizalica i Pulica. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o ovogodišnjoj organizaciji i svim popratnim događanjima koji nas čekaju na 62. festivalu. Pomoćnica ministra kulture, Tamara Peršić govorila je o Festivalu Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous – i izdvojila dio programa kojim sudjeluje u 62. Puli – ovogodišnji dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu, Dheepan, Jacquesa Audiarda (Odiar).

Direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu Sanja Milinović, izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski Telekom u mogućnosti kontinuirano pratiti velike hrvatske filmske festivale i što su uz Pulu i u 62. izdanju.  

IMG_8208

Novosti vezane uz spomenute programe koje nam 62. Pula donosi jesu:

  • ukupno 75 prijavljenih filmova za Hrvatski program  (28 dugometražnih i 47 kratkometražnih)
  • 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova odabranih za Hrvatski program
  • 14 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova u natjecateljskom dijelu Međunarodnog programa
  • prvi put na festivalu u Hrvatskoj prikazivanje jednog serijala
  • svjetska premijera stranog filma Pored mene Stevana Filipovića

Na natječaj raspisan od 20. ožujka do 17. travnja 2015. godine pristiglo je sveukupno 28 dugometražnih te 47 kratkometražnih filmskih naslova. Umjetnički savjet u sastavu Hrvoje Pukšec, predsjednik, te članovi Mike Downey i Tanja Miličić, u selekcijskom procesu odabrao je 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova koji će činiti Hrvatski program 62. pulskog filmskog festivala. Više o programu Pula Film Festivala možete pogledati OVDJE.