11. Festival Salsa Latina Istriana

Pozivamo Vas  da  sudjelujete na 11. Besplatnom Festivalu Plesa „SalsaLatinaIstriana“, koje će se održati od 13 – 15. ožujka 2015. u Domu hrvatskih branitelja u Puli. 

S obzirom na program koji se odvija kroz 3 dana poželjno bi bilo da si možete planirati slobodno vijeme jer Vas očekuje 3 dana puno smijeha, zabave, druženje i to naravno kroz PLES i 36 besplatnih  radionica plesa s vrhunskim instruktorima. Besplatne radionice salse te ostalih plesova već jedanaestu godinu za redom organizira Plesni Centar Studio iz Pule pod vodstvom Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom TZ Pula. Kroz radionice moći ćete uživati u učenju novih plesnih koraka i to više plesova: salse, bachate, argentinskog tanga, kizombe, bachata tanga, sembe, hip-hopa, west coast swinga, rekreacije kroz ples-salsa jam-a

Salsa Latina Istriana (SLI) – tijekom zimskih mjeseci privlači zaljubljenike u ples koji 3 dana uživaju u latino i caribbean ritmovima vođeni vrhunskim instruktorima. Ove godine, svoja plesna umijeća predstavit će ukupno 26 domaćih i stranih instruktora plesa te 9 svjetski poznatih DJ-a. Manifestacija je namijenjena svima, bez obzira na razinu znanja u plesanju, pa čak i potpunim početnicima, a sve instrukcije su besplatne. U sklopu Festivala u suradnji s Birikina Pula predviđene su i dječje kreativne radionice za najmlađe na temu igre pokreta, svjetla, boja i sjena pod nazivom “Uhvati svoju sjenu!/Catch your shadow”.

Interesantno je da je SLI prerasla i granice grada Pule, pa i Hrvatske. Naime, prošle je godine na radionicama bilo prijavljeno više od 1500 plesača i plesačica, a ove se godine očekuje odaziv znatno većeg broja zaljubljenika u plesne izazove i korake. Svoje sudjelovanje najavili su već plesači iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Njemačke, Engleske i Italije. Radionice omogućuju posebnu edukaciju mladih kroz ples, stvaranje novih kontakata među plesačima, druženje i zabavu te se kroz edukativnu stranu manifestacije nastoji vratiti stari, ali i obnovljeni sjaj kulture plesa. Pozvani su svi bez obzira na godine, također ne bi trebala biti prepreka ako se nema plesnog partera ili partnerice. Prijave polaznika se odvijaju na sam dan održavanja radionica. Uz radionice održati će se i večernja zabava kroz 3 plesna party-a također u DHB-a. Više o festivalu i programu događanja možete pogledati na www.salsalatinaistriana.com ili na facebook profilu Salsa Latina Istriana.

Plesni Centar Studio