SPOSAnews2016

Jučer je održana konferencija za medije povodom održavanja Istarskog Festivala Vjenčanja SPOSAnews16. U Maloj dvorani Hrvatske gospodarske komore – Županije komore Pula okupljen je organizacijski tim Tijara model managementa te ostalih suradnika i sponzora koji podržavaju ovaj Festival. Upravo jedan od partnera Festivala je i Zračna luka Pula na čijem će se prostoru ovu subotu, 23. siječnja, održati modna revija s početkom u 20 sati. Na jedan dan pulski aerodrom će zatvoriti svoja vrata putnicima, a otvoriti vrata modi kako bi se na check-inu održala modna revija.

Uvodnu riječ na današnjoj konferenciji uputila je vlasnica agencije Tijara model management koja je ujedno i organizator Istarskog Festivala Vjenčanja SPOSAnews16, “Dobro došli na predstavljanje šesnaestog SPOSAnews-a. Za ovim stolom okupio se poveći broj predstavnika i sudionika u stvaranju čarolije SPOSAnews16, tako vam predstavljam s lijeva na desno: Petru Orlić za Hair+, Valentinu Žužić vizažisticu La Beauty Mansion-a, Biljanu Pliško vlasnicu Vjenčanice Biba čiju vjenčanicu nosi i naša Ivana Cetina, zaštitno lice ovogodišnje Spose. Zatim pozdravljam gospođu Jasnu Jaklin Majetić iz HGK ŽK Pula i Vesnu Jovičić ispred Turističke zajednice Pula. Danas ćete nakon konferencije moći degustirati tortu Paole Damijan iz Pekarnice i slastičarnice Concettino iz Poreča, a lijepi pozdrav također Anđeli Monas iz Zračne luke Pula. Za čaroliju rasvjete na festivalu vjenčanja u Domu hrvatskih branitelja pobrinut će se Hrvoje Matoković iz tvrtke HaeM Light, a naš dugogodišnji službeni fotograf je Rajko Boričić iz Foto Festivala.”

 

Na temu Istre kao Wedding destinacije više nam je rekla Jaklin Majetić, “Čestitam Marijani Dabo Percan za jedan iskorak koji je postignut u realizaciji i organizaciji modne revije, i svakako samog Festivala. Revija je svake godine sve ljepša i posebnija. Upravo je ovaj spoj revije i aerodroma vrlo važan kao poveznica koja ističe da utjecanjem na razvoj specifične usluge u turizmu, pružanju usluga u organizaciji vjenčanja, otvaramo neka nova područja, poslove i mogućnosti za veći broj organizatora i gospodarskih subjekata te tako pružamo i puno širu uslugu za domaće i strane goste. Povećanja redovnih letova prema pulskom aerodromu, također je uvjet za povećanje potencijala razvoja ovih usluga.”

Uz pokroviteljsvo Grada Pule i podršku Turističke zajednice Istarske županije, vrlo je važna podrška Turističke zajednice Pule te je u njihovo ime nekoliko rečenica uputila medijima Vesna Jovičić, “Svjetski je trend da se parovi često odlučuju za vjenčanje izvan mjesta boravka. Tako su Istra i Pula vrlo interesantne lokacije za vjenčanja. Upravo kroz ovu manifestaciju možemo naglasiti naše ljepote i mogućnosti te tako upotpuniti našu turističku ponudu.”

Nakon izlaganja na nacionalnim i inozemnim tjednima mode, u Pulu dolaze neka od najvećih imena hrvatske modne scene. Dizajneri će se predstaviti jednim modelom na temu vjenčanja, odnosno svojim viđenjem vjenčane haljine. U Pulu dolaze: Etna Maar, Jelena Holec, Sedma nit, Igor Galaš & Mario Treščec, Vedrana Mastela, Mario Vijačkić, Anthony Avangard, Blackpearl by Sara Lončarić, Lukabu by Marina Jerant, Martina Herak, Kruno Jendrijev, Laardesign, DI dizajn by Ivana Bačelić Sajko, Anima M. by Mirna Posavčević, Sanja Kaić, IVA art&design by Iva Magdić i Katja Kliba.

I ove godine Tijara model management surađuje s Medvid Produkcijom iz Pule koji će omogućiti live streaming prijenos dizajnerske revije u subotu, 23. siječnja s početkom u 20 sati. Medvid Produkcija potvrđuje se i nadalje kao vrhunski partner koji manifestacije te sve ostale događaje dovodi do očiju potencijalnih klijenata, kupaca, ciljanih skupina koje na taj dan nisu u mogućnosti biti nazočne na licu mjesta događaja. Live streaming povećava mogućnost dosega informacija i promocije na puno veće područje te tako do potencijalnih interesnih skupina. Live prijenos revije pogledajte na www.istralive.com!

Izbor lokacije aerodroma za modnu reviju, već je normalni slijed započete kampanje Tijara model managementa i suradnika te institucija koje su podržale ideju promocije Istre kao Wedding destinacije – Istra je definitivno lokacija za nezaboravna vjenčanja ali i putovanja nakon istih. Sama najavna kampanja i priprema za ovogodišnju SPOSAnews16 snimana je u Zračnoj luci Pula na zanimljivim područjima. Fotografije su snimane pored avionske piste, na međugraničnom prijelazu, check in lokaciji itd. Kampanju je realizirala tvrtka Tijara model management i odličan tim: Marijana Dabo Percan, organizator Tijara model & event management, Dean Boljunčić, Zračna luka Pula, Anđela Monas, Zračna luka Pula, Rajko Boričić, službeni fotograf Foto Festival, Sanja Boričić, službeni fotograf Foto Festival, Biljana Pliško, pokrovitelj Vjenčanice Biba, Valentina Žužić, službeni vizažist Le beauty mansion, Tedi Krakar, službeni frizer Hair +, Ivana Cetina, zaštitno lice Tijara model management, i Vedran Đukić, VBV studio. Bitno je naglasiti i da će se after party nakon modne revije 23. 1. održati u Pietas Juliji za sve posjetitelje, modele i dizajnere.

Tema ovogodišnjeg sajma vjenčanja SPOSAnews16 i jest usmjerena na promociju Istre kao wedding destinacije, a prostor Zračne luke Pula u biti je uglavnom prvi susret inozemnog posjetitelja s Istrom. Projekt promocije Istre kao lokacije za nezaboravna vjenčanja provodit će se tijekom cijele godine. Istra definitivno ima što pokazati nacionalnim i inozemnim gostima, mladencima, da je ovo područje idealan lokalitet za njihovo vjenčanje.

SPOSAnews Istarski Festival Vjenčanja danas je poznat događaj u cijeloj Hrvatskoj koji okuplja kvalitetne izlagače s brojnim uslugama, proizvodima te ostalim popratnim sadržajima vezanim uz vjenčanja. SPOSAnews16 održat će se 30. i 31. siječnja 2016. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli. To je događaj s prepoznatljivom tradicijom, velikim interesom publike i medija. SPOSAnews okuplja osamdesetak izlagača te svake godine privuče oko 2000 posjetitelja. Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije, predavanja na temu braka i ljubavi, radionice za mladence te razne druge prezentacije i radionice.

Ulaznica na modnu reviju ovu subotu na pulskom aerodromu je 30 kuna, a ulaz na Festival sljedećeg vikenda se ne naplaćuje.