Film na Kaštelu

Završnica Pulskog filmskog festivala – i ove godine u najintimnijem pulskom kinu između mora i gradskih brežuljaka, vjernim će posjetiteljima svake večeri od 6. do 12. kolovoza s početkom u 21:00 sat, ponuditi po dva naslova.

Na danas održanoj medijskoj konferenciji na Kaštelu, povodom predstavljanja programa P.S. Pula, javnosti su se obratili ravnateljica Pula Film Festivala, Gordana Restović, članica Umjetničkog savjeta Tanja Miličić i ravnatelj Povijesnog i pomorskog muzeja Istre, Gracijano Kešac.

Ravnateljica Restović uvodno je predstavila identitet programa P.S. Pula kojeg potpisuje Studio Sonda (Poreč): ‘Odabir grafičkog elementa i njegovo pozicioniranje simbolizira lokacijsku poveznicu ambijenta u kojem se program odvija, a to je prepoznatljivo stablo platane, odnosno smještanje samog stabla u fokus identiteta iz koje se projicira film. Upravo je središnji položaj, na nedvojbenoj festivalskoj pozadini, ono što po asocijaciji Kaštel čini prepoznatljivim i posebnim kinom pod zvijezdama, a određena mjera osobite pulske intimnosti ostvarena je ciljanim smanjenjem dimenzija naspram okolnog područja. Naravno, izuzev prekrasnog Kaštela i nadmorske visine zbog koje smo ovim programom još bliži zvijezdama, pomno odabrani naslovi jamče još jednu filmsku lokaciju za pamćenje koja se ipak odvija tek jednom godišnje te bi bilo šteta propustiti ovu posebnu ponudu.

O samim filmskim naslovima u ime Umjetničkog savjeta, Tanja Miličić izjavila je “Na Kaštel svojim filmovima dolaze među ostalima Paul Verhoeven (Elle), Wim Wenders (Sve će biti u redu), Charlie Kaufman (Anomalisa), Luca Gaudagnino (Rasprskavanje) i Danis Tanović (Smrt u Sarajevu). Ljubitelji Jasona Bournea također će doći na svoje, baš kao i oni koji vole luckaste Edinu i Patsy iz Pa to je fantastično! P.S. Pula misli i na najmlađe, filmom sinkroniziranim na hrvatski Čarobna kupka Doktora Proktora, te neodoljivim dokumentarcem Filharmonija s deponija o neslomljivom duhu mladih Paragvajaca koji su na instrumentima napravljenima od smeća pokorili svijet.” Informacije o filmovima mogu se pronaći na mrežnim stranicama pulafilmfestival.hr i kinovalli.net.

Domaćin prostora, Gracijano Kešac, izrazio je zadovoljstvo ugošćivanjem programa Pulskog filmskog festivala koji iz godine u godinu iznenađuje kvalitetnim konceptom, pohvalio dinamičan termin održavanja i pozvao vjernu publiku da poprate ovaj gradski program koji je, prije svega, odlična kulturna dopuna ne samo pulskom ljetu, već i nezamjenjiva dopunu sadržaja ljetnih programa na Kaštelu.

Ulaznice, po pristupačnim cijenama od 15 kuna po projekciji, približno upola povoljnije od redovite kino ulaznice dostupne su na mrežnoj stranici kinovalli.net, a prodaja će se vršiti i prije svake projekcije na Kaštelu od 19 do 24 sata.