ZAGREBAČKI VELESAJAM

Interklima, graditeljstvo i obrtništvo 9.-13.4.2013.

 

Na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 13. travnja 2013. održavaju se sajmovi Interklima, Graditeljstvo i Obrtništvo, vodeći specijalizirani sajmovi ove vrste u Hrvatskoj.
Klimatske promjene poput globalnog zagrijavanja te sve češći ekstremni vremenski uvjeti s jedne strane i ubrzani porast svjetske populacije i težnja za što kvalitetnijim životnim uvjetima s druge strane, rezultirali su, pogotovo u razvijenijim zemljama, eksponencijalnim porastom potrošnje energije za grijanje i klimatizaciju te potrebom za pitkom vodom. Rezultat je sve manje jeftinih i svima dostupnih prirodnih resursa energije i pitke vode. Stoga održivi razvoj i u ovom sektoru ultimativno zahtjeva, neprekidno pronalaženje novih rješenja, usavršavanje postojećih i hitnu implementaciju sve učinkovitijih tehnologija, opreme i materijala u području grijanja, klimatizacije, ventilacije i obrade pitkih voda.
Upravo tim temama bavi se INTERKLIMA, koja se svojom dugogodišnjom bienalnom tradicijom i uspješnom organizacijom, prometnula u vodeći regionalni sajam ove vrste i potvrdila kao nezaobilazno mjesto u poslovnom kalendaru vodećih domaćih i svjetskih proizvođača opreme za grijanje, hlađenje, klimatizacije i obradu pitkih voda.

Na Interlikmi, ističemo 2 značajna događanja:
– 22. Međunarodni simpozij o grijanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2013.
– 11. Konferencija o termografiji

Uz INTERKLIMU održat će se srodan i programom vrlo kompatibilan sajam – GRADITELJSTVO, čiji izlagači sve više obrađuju područje primjene energetski učinkovitih izolacijskih materijala i opreme u izgradnji energetski neovisnih objekata.
Proteklih godina ovaj sajam se potvrdio kao najznačajniji poslovni događaj graditeljske struke u Hrvatskoj i regiji jer na jednom mjestu okuplja vodeće domaće i svjetske proizvođače građevinskog materijala, opreme i mehanizacije te mnogobrojne poslovne ljude. Sajam se već tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske. Zahvaljujući bogatom izložbenom dijelu kao i mnogobrojnim stručnim manifestacijama, sajam GRADITELJSTVO je nezaobilazno mjesto susreta poslovnih i stručnih posjetitelja koji na jednom mjestu mogu doći do saznanja o novim proizvodima i tehnološkim rješenjima u graditeljskoj struci. Međutim, ovaj sajam je zanimljiv i široj publici jer nastoji pronaći odgovore kako doći do doma po želji obitelji i to od temelja do krova.

Iz bogatog stručno pratećeg program sajma Graditeljstva izdvajamo:
– Dan graditelja
– Dan arhitekata
– Prezentacija energetski učinkovite izgradnje
– Prezentacije i tematska predavanja izlagača

55. Međunarodni sajam OBRTNIŠTVA, kao najznačajniji sajam obrtničke struke i središnji poslovni događaj obrtnika, malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj zaokružuje ovaj termin te mu daje posebnu cjelovitost. Sajam se i ove godine održava uz punu potporu Hrvatske obrtničke komore te Ministarstva  poduzetništva i obrta.

Iz bogatog stručno pratećeg programa sajma Obrtništva izdvajamo:
– Hrvatski obrtnički forum – tradicionalni susret obrtnika i predstavnika Vlade Republike Hrvatske, 09.04.2013.
– Stručni skupovi, okrugli stolovi, poslovni susreti, savjetovanja, modne revije obrtničkih škola
– Promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja
– Dodjela nagrade Ministarstva poduzetništva i obrta “Vrijedne ruke” najboljem hrvatskom poduzetniku-izlagaču Sajma obrtništva 2013.
– Prezentacije izlagača, demonstracije proizvoda i usluga

ATRAKCIJE ZA POSJETITELJE
– izložba tradicijskih (umjetničkih) obrta
–kao što je: Samoborski kraluš, umjetnička bravarija, dječje igračke, paprenjak, keramički proizvodi za kućanstvo i ukrasni predmeti
– promocija i prezentacija obrtničkih zanimanja
– radionice, prezentacije izlagača, promotivne prodaje proizvoda obrtnika, modne revije

Na sajmovima, redovito i u ova recesijska vremena, na 11.000 m2 izložbenog prostora, sudjeluje više od 250 izlagača iz 16 zemalja. Njihove štandove posjeti i više od 10.000 poslovnih posjetitelja, prvenstveno iz Hrvatske i zemalja Regije.
Očekujemo da će sinergija ovih triju sajmova, uz bogat stručno-popratni program i sudjelovanje svih relevantnih državnih i strukovnih institucija, okupiti na Zagrebačkom velesajmu i ovaj put respektabilan broj izlagača s najnovijim rješenjima, tehnologijama, opremom i materijalima iz spomenutih područja te dati novi impuls u prilog razvoja ovih djelatnosti i potaknuti privrednu aktivnost u cjelini.

Više na www.zv.hr