Uzbudljivi teniski dani u Umagu

Čilić brani naslov, Gasquet kao jedan od glavnih favorita, Monfils na putu povratka u sam vrh

24. Vegeta Croatia Open u Umagu ove će godine od 18. do 28. srpnja, s impresivnom listom igrača biti poprište niza uzbudljivih mečeva. Igrači koji su proteklih godina ostavili dubok trag na umaškom turniru kao pobjednici, kao i izrazito jaka i atraktivna imena svjetskog tenisa od kojih većina nije nikada igrala Umag dolaze pružiti gledateljima vrhunske mečeve kojih će ove godine biti jako puno i to od prvog dana turnira.

Vanja Božičković, direktor turnira: “Jako nam je drago što ćemo Marina Čilića ponovno gledati na našim terenima. On je magnet za umašku publiku, svojim igrama podiže kvalitetu svakog turnira. Richard Gasquet jedan je od najboljih svjetskih tenisača, ujedno spada i u najatraktivnije igrače po stilu igre, užitak ga je gledati na terenu. Dolgopolov je u Umagu uvijek u najboljoj formi, kako na terenu, tako i izvan njega. Verdasco nam se vraća iznimno motiviran, želi ponoviti uspjeh iz 2008. Mečevi Gaela Monfilsa su uvijek atraktivni, on je temperamentan, fizički impresivan igrač. Dvadesetdvogodišnji Janowicz je ostvario izniman uspjeh, u prošloj godini napredovao je za čak 195 mjesta i danas je 22 igrač svijeta. To su igrači koji tenis čine tako uzbudljivim sportom. I sve ćemo ih ove godine gledati u Umagu!

S nama su i najbolji talijanski tenisači Andreas Seppi i Fabio Fognini, nedavni četvrtfinalist Roland Garrosa Tommy Robredo, kao i Viktor Troicki, polufinalist Umaga 2007. U borbi za naslov pobjednika važnu ulogu mogli bi igrati i Nijemac Florian Mayer, Slovak Martin Klizan, Argentinac Horacio Zeballos i Španjolac Albert Montanes.

Više o turniru i događanjima pogledajte ovdje