Zimska pedikura

Drage naše čitateljice, kad ste zadnji put otišle na zimsku pedikuru? Jeste li znali koliko je pedikura važna u vašem svakodnevnom životu? Zdrave i uredne noge te lakirani nokti ne bi trebali biti dio sezonskog uređivanja. Većina nas, u užurbanom ritmu života, zaboravi noge čim vrijeme isprati ljeto i pozdravi jesen i hladnu zimu, jer u to doba godine noge su lijepo skrivene pod debelim čarapama, zatvorenim cipelama, čizmama, bucama ili čak pancericama. Ali to nam ne bi trebao biti izgovor za izbjegavanje potrebne njege.

Tretman pedikure traje otprilike 45 do 60 minuta i uključuje: osvježavajuću mirisnu kupku nogu, piling, podrezivanje noktiju i oblikovanje pomoću rašpice, tretman zanoktica, masažu i, prema želji klijenta, lakiranje. Kako smo već naveli, prvo slijedi mirisna kupka za noge ugodne temperature u kojoj ćete prije početka tretmana umakati umorne noge i istovremeno imati malo vremena za osobnu relaksaciju. Upravo ono što nam treba u ovom užurbanom životu. Ti maleni trenuci samo za sebe. Zatim slijedi jedan oblik pilinga kože, koji će odstraniti mrtve stanice s njezine površine. Pediker će ukloniti sve oštre i grube dijelove kože na petama, natiske i ostale nepoželjne oblike suhoće koji su se manifestirali na vašoj koži. A znamo da baš ti suhi dijelovi, ukoliko ih se zanemari, postaju naši neprijatelji koji mogu izazvati vrlo neugodne bolove. Svaki tretman pedikure možete začiniti sa, prema vašoj želji, odabranim mirisom iz naše bogate kolekcije proizvoda za usluge pedikure. Možete odabrati svježinu citrusnog voća, med i mlijeko, šipak i smokvu ili još mnogo drugih mirisa kako bi stimulirali svoja osjetila i kako bi vas ugodan miris dodatno opustio.

Jeste li znali da su dugi niz godina liječnici raspravljali o tome kako bi trebali biti oblikovani nokti na nogama nakon podrezivanja? Došli su do zaključka da trebaju biti ravno odrezani s kutovima podrezanim pod 45 stupnjeva. Stoga sugerirajte ovaj oblik noktiju svojem tehničaru za pedikuru.

Posebnu pozornost pediker će posvetiti vašim zanokticama, koje će lijepo urediti koristeći pritom odgovarajući pribor. Nakon kompletne obrade uklanjanja natisaka, grube i ispucale kože te uređivanja noktiju i zanoktica, pediker će vam podariti i dobru opuštajuću masažu nogu od koljena do gležnja i prstiju, koristeći pritom mirisni losion koji ste sami odabrali. Stoga, opustite se i uživajte. No, iako je ovo vrlo ugodan i opuštajući tretman, trebali biste biti oprezni ukoliko imate proširene vene po nogama, ukoliko ste u trećem tromjesečju trudnoće, patite od problema s cirkulacijom ili problema sa srcem. U tim slučajevima preporučljivo je posavjetovati se s vlastitim liječnikom prije tretmana pedikure.

Nakon tretmana njege na red dolaze noktići, koje, ukoliko ste se za to odlučili, možete prebojiti u željenu boju. Budući da ćete morati pričekati još neko vrijeme nakon lakiranja dok se lak ne osuši, iskoristite to vrijeme za dodatno opuštanje. Međutim, ukoliko ste u velikoj žurbi i mislite da niste u mogućnosti utrošiti dodatnih sat vremena na čekanje boje da se osuši, slobodni smo vam ponuditi brže i učinkovitije rješenje – gel za noge Cuccio Soak Off. Ovaj gel aplicira se na nokat poput običnog gela, također se suši u UV-lampi, ali on se nanosi u puno tanjem sloju, tako da ima funkciju trajnog laka. Postojan je, ne blijedi, ne ljušti se i odmah ste spremni za polazak, a boja na vašim nogama trajat će tjednima, sve do sljedećeg tretmana, na kojem se postojeći sistem gela Cuccio Soak Off neće uklanjati s noktiju rašpanjem nego desetominutnim otapanjem u hidratantnoj otopini. Na taj način ne oštećujete plohu prirodnog nokta stanjujući ga dodatnim rašpanjem, gel se jednostavno otopi i nanese se novi sloj. Vaši nokti sjaje u punom sjaju dok prezentiraju nove boje iz kolekcije Cuccio Soak Off.

Usluga pedikure također nije više rezervirana samo za žene, pa zato svi vi muškarci koji potajno čitate ženske časopise o ljepoti, a to nikada ne biste priznali pred svojim frendovima za vrijeme nogometa, isprobajte ovu uslugu, sigurno nećete požaliti. Jedini je problem što možete osjetiti ovisnost nakon što jednom sjednete u čarobni stolac pedikure i zaronite nogama u 60-minutni opuštajući tretman. Dečki, pokušajte!
Pedikura je jednostavna metoda higijene u kombinaciji s relaksacijom koja jednim tretmanom može skinuti godine s vaših umornih nogu! Stoga ne zanemarujte njihove potrebe i zimi. Možda ih tada vidite samo vi, ali zar se ionako ne uređujete zbog sebe, a ne zbog drugih?

TEKST – Nikolina Tkalčec  FOTO – Cuccio