Nagrada za najbolje dizajniranu unutrašnjost

Prvo mjesto na sajmu Automotive Interiors EXPO 2013 u klasi serijskih modela.

Velika čast za mali automobil – Opel ADAM osvojio je na sajmu Automotive Interiors EXPO 2013 u Stuttgartu nagradu za najbolje dizajniranu unutrašnjost među serijskim automobilima. Urbana ikona osvojila je ovu prestižnu titulu u vrlo jakoj konkurenciji Alfe 4C, Jaguara F-Type, Renaulta Clio i novog Range Rovera.

Ta se nagrada dodjeljuje u sklopu sajma namijenjenog izlaganju koncepata, materijala, ploha, tekstila i komponenti od kojih se izrađuje unutrašnja oprema. Međunarodni žiri sastavljen od priznatih autonovinara iz cijelog svijeta dodjeljuje nagrade u sedam kategorija.

Elizabeth Wetzel, direktorica ADAM-ova unutrašnjeg dizajna, posebno je zadovoljna ovom pobjedom: “Individualizacija unutrašnjosti jedna je od brojnih ADAM-ovih prednosti. Naš najmanji lifestyle-model nudi čak 82 000 različitih kombinacija unutrašnjeg uređenja. Nagrada EXPO fantastično je priznanje cijelom Opelovu dizajnerskom timu.”

A taj je tim okupljen upravo oko GM-ove dizajnerice. Stručni je žiri bio istog mišljenja, pa je nominirao Elizabeth Wetzel u kategoriji unutrašnjeg dizajnera godine (Interior Designer of the Year), koja predstavlja vrlo cijenjeno priznanje u ovoj industriji.

Nagrada za dizajn je još jedno, i to vrlo zapaženo priznanje za ADAM. Od početka prodaje u travnju 2013. ADAM je osvojio već pet nagrada na inovacijskom natjecanju “Plus X Award”, kao i cijenjenu nagradu za dizajn “Red dot”.

TEKST I FOTO – Opel Europe