Citroën DS4

Pokušali smo još u prvom broju magazina Pleasure dobiti na test crno-bijeli DS3, no zbog određenih okolnosti to nam nije uspjelo. Zanimala nas je reinkarnacija DS-a u Citroënovoj ponudi i što se krije iza dopadljivih vanjskih linija i personaliziranih boja i paketa opreme. Pustili smo tada ovog proizvođača malo “sa strane” do neke nove prilike, koja nam se sada i ukazala.

Međutim, dospio nam je u ruke model DS4, po Citroënovoj ljestvici veći i luksuzniji automobil. I to ne bilo koji model, već primjerak s praktički najboljom opremom i samim time znatno većom cijenom od osnovnog DS modela. I upravo je ta cijena razlog podvojenih osjećaja prema ovom automobilu. Definitivno je ovaj DS4 vrlo upadljiv i primijetili smo da su mnogi pogledi bili upereni u njega i nas u njemu. Mnogi su se raspitivali koji je to automobil s obzirom na to da je relativno kratko u prodaji i zato ga se ne viđa svakodnevno na našim cestama, a uz to i nema znak Citroëna na karoseriji, pa je onima koji nisu upućeni nepoznanica.

I mora se reći da je zaista ljepuškast, prilično sportskog izgleda, s kromiranim detaljima koji odaju dojam luksuza. Čak je i ova boja mnogima bila atraktivna, pa je u kombinaciji sa zatamnjenim staklima i velikim 19″ naplatcima prava “bomba”. Nažalost, mnogi su komentirali njegovu visinu, odnosno veliki razmak (prazninu) između kotača i blatobrana, što ga čini pomalo čudnim spojem sportskog automobila i SUV-a. I nama se to učinilo nespojivim, tako da su svi komentari vodili zajedničkom zaključku – treba ga spustiti 10-ak centimetara i tada bi izgledom postao pravi sportaš.

TEKST I FOTO – Robert Blašković

Više možete pročitati u digitalnom i tiskanom izdanju Pleasure magazina br. 07