Kako organizirati toaletne torbice za putovanja

Reading time 4 min

Sigurno ste puno puta bili u nedoumici kako organizirati toaletne torbice za putovanja. Jer, bilo da idemo na godišnji odmor ili samo na kratki predah preko vikenda, kozmetičke torbice i neseseri uvijek su neizostavan dodatak.

Optimizirati prtljagu s izborom odjeće, obuće i modnih dodataka nije jednostavno. Kad tome dodamo šminku i kozmetičke proizvode, nastaje pomutnja. Stoga ćemo vam pokušati pomoći organizirati kompletnu, ali u isto vrijeme minimalnu, kozmetičku torbicu za putovanje.

Prilikom organiziranja kozmetičke torbice i nesesera važno je usmjeriti pozornost isključivo na dva aspekta – stvarne osobne potrebe i prostora koji možemo koristiti.

Pri kupovini kozmetičkih (toaletnih) torbica odaberite one s više pretinaca. Razni pretinci omogućit će nam da sve bude posloženo i dobro razdvojeno. Time ćemo izbjeći nered i manje gubiti vremena na traženje proizvoda.

Osnovni proizvodi koje treba uključiti u kozmetičku torbicu
Popis koji predlažemo možete personalizirati umetanjem ili uklanjanjem proizvoda koji su vam bitniji i korisniji. Preporučujemo vam da odaberete proizvode veličine primjerene za putovanja, uzorke ili manje prazne spremnike koje možete napuniti ulijevanjem vaših omiljenih kozmetičkih sredstava.

 

Osobna higijena
Četkica za zube, pasta za zube i konac za zube su prva 3 predmeta koje svaka osoba treba. Njih prve stavite u kozmetičku torbicu zajedno s dezodoransom (mini format od 35 ml).

Proizvodi za kupaonicu
Intimno sredstvo za čišćenje, gel za tuširanje, šampon i regenerator za kosu. Učvršćivač za kosu neophodan je samo ako namjeravamo napraviti određenu frizuru, te ako ne možete bez njega, posegnite za sprejevima male veličine od 75 ml, ili još bolje 50 ml.
Kad su u pitanju češljevi i četke za kosu odaberite one koje se mogu zatvoriti čime postaju male i ne zauzimaju previše prostora. Dodajte i koju kopču za kosu koje zauzimaju malo prostora.

Danas je mnogim ženama od velike važnosti uređaj za stiliziranje i ravnanje kose. Pri kupovini takvih uređaja, u većini slučajeva, dolazi u paketu i odgovarajuća navlaka za pospremanje. Iskoristite navlaku te uređaj pospremite u putnu torbu odvojeno od toaletne torbice.

Pravilna njega kože lica mora uključivati ​​proizvode namijenjene svakodnevnom čišćenju kao što su pjene i skidači šminke. Vrlo praktične su maramice za skidanje šminke u kompaktnim formatima. Uklanjanje nečistoća i eliminacija tragova šminke na kraju dana omogućuje nam da odčepimo pore, pustimo kožu da diše i pripremimo je za aktivne sastojke naših beauty krema.

Kreme za sunčanje neophodne su za zaštitu kože od UVA i UVB zraka, ali također moramo razmišljati o kremama za poslije sunčanja i kozmetičkim kremama.
Odaberite proizvode koji će vam nakon sunčanja umiriti kožu, pružiti trenutno olakšanje, ali istovremeno i dubinski nahraniti kožu jer time ćete spriječiti prerano starenje.
Vodite računa da ambalaže krema budu praktične, u tubicama džepnog formata ili kompaktnim bočicama od 15 ml. Ovo je od izuzetne važnosti ako putujete avionom gdje su potrebne putne torbe malih dimenzija.

PROVJERNI POPIS

Osnovni proizvodi
– tvoji proizvodi najbitniji i najkorisniji

Osobna higijena
– Četkica za zube, pasta za zube i konac

Proizvodi za kupaonicu
– Intimno sredstvo za čišćenje, gel za tuširanje, šampon i regenerator za kosu, dezodorans, češalj ili četka za kosu, čistači šminke, kreme za njegu kože, make up

Dodaci
– kreme za sunčanje, proizvodi za zaštitu od komaraca

Napomena: Podaci o kozmetičkim proizvodima i bilo koje druge informacije navedene u tekstu, namijenjene su isključivo u opće obrazovne svrhe.
Uvijek potražite savjet liječnika ili drugog kvalificiranog zdravstvenog radnika o svim pitanjima koja imate u vezi s bilo kojim zdravstvenim stanjem.

Zaključak

Kod make-up proizvoda lista je kratka. Ljeto i preplanuli ten daju koži zdrav i ujednačen izgled te nam omogućuju manje korištenja dekorativne kozmetike. Naš popis uključuje: maskaru, olovku za oči, malu raznoliku paletu sjenila, sjajilo za usne u boji te korektor.

Na kraju bi dodali, posebice ako putujete tijekom ljetnih vrućina, da nikako ne zaboravite proizvode protiv komaraca i nakon uboda. 

Nadamo se da smo uspjeli ukloniti sve vaše nedoumice oko toga kako organizirati kozmetičke torbice za putovanja.

Otkrijte kako je kokosovo ulje korisno za zdravlje i ljepotu – VIŠE