Georgia Hardinge na DFWZ

Po prvi put u Hrvatsku dolazi miljenica Beyonce i Alice Keys, prezgodna britanska dizajnerica Georgia Hardinge. Stvoriti nešto neobično i nadasve originalno jedna je stvar, no učiniti takvo nešto mainstreamom uspijeva doista rijetkima… Jedna od takvih je definitivno šarmantna plavuša Georgia Hardinge i to zaista s impresivnom konzistencijom i biografijom. Njezinu avangardu, a ujedno i nosivu estetiku nose i mnoge druge mnogobrojne svjetske zvijezde poput Iggy Azalee, Florence and the Machine, Lady Gage, Nelly Furtado, Erin O’Conner, Daisy Lowe, Jessie J, Sarah Brightman, Ren Harvieu, Jess Mills i mnogih drugih.

Kolekciju Blurb Georgia koju će prikazati na Dreft Fashion Weeku Zagreb u četvrtak 21. studenog u 20 sati, nedavno je prikazala i u službenom dijelu London Fashion Weeka, gdje je dobila izvrsne kritike, a za kolekciju su je inspirirale skulpture koje se dobivaju preklapanjem papira, odnosno kulturom i umjetnošću origamija. Kolekcija također sadrži printeve koji su otisnuti i razvijeni na temelju stvarnih skulptura, a sve kako bi laskali ženskoj figuri i reflektirali željene oblike. Georgia je na ovoj kolekciji radila zajedno s timom origami stručnjaka kako bi dobili ovakve oblike na tkanini te kako bi ona zadržala trajno svoj neobičan oblik. „Stvarati jednostavno i inovativno, no opet zadržati jednostavnost glavna je odlika zahtjevne umjetničke forme“ naglašava dizajnerica te dodaje: “Vrlo sam uzbuđena što se dolazim predstaviti i zagrebačkoj publici i što ću prvi puta sudjelovati na Dreft Fashion Weeku Zagreb o kojem sam čula same pohvale.”

Nova kolekcija za River Island – nakon posljednje Rihannine suradnje s jednim od najpoznatijih londonskih high street lanaca River Islandom i Giorgia Hardinge kreirala je drugu po redu kolekciju za njih, a kolekcija u prodaju izlazi baš prvi dan Dreft Fashion Weeka Zagreb, 20. studenog.

Merit i Vauxhall Fashion Scout London Fashion Weeka – uzlazna putanja Giorgine karijere krenula je nakon završenog Parsons Paris School of Art and Design i dizajniranjem vlastite marke koja joj je 2009. godine priskrbila prestižnu modnu nagradu „Merit nagrada za najboljeg mladog dizajnera“. Ta ju je nagrada dovela do nastupa na Vauxhall Fashion Scout u sklopu London Fashion Weeka koji je polučio ogromnim uspjehom i stvorio mnoge već spomenute poznate fanove.

Spektakulirni kostimi za Victoria’s Secret – za najpoznatiju i najglamurozniju svjetsku reviju Victoria’s Secret kreirala je očaravajuće kostime sa Swarovski kristalima te surađivala sa svjetski poznatim tvrtkama poput Samsunga, L’Oreala i Lancomea za koje je kreirala limitirana izdanja.

Ogroman interes medija i gostiju koju je do sada izazvao dolazak slavne Georgia Hardinge u Zagreb sigurno će opravdati visoka očekivanja mnogobrojnih gostiju Dreft Fashion Weeka Zagreb te doprinijeti gotovo nedostižnoj atmosferi samog London Fashion Weeka.