Intergrafika i Modernpak

Ovi specijalizirani sajmovi okupit će značajne svjetske proizvođače strojeva, opreme, gotovih proizvoda i pomoćnih materijala iz područja grafičke industrije, industrije papira, ambalaže i pakiranja.

INTERGRAFIKA i MODERNPAK 2013. održavaju se u znaku intenzivnih poslovnih kontakata i prezentacija najnovijih tehnoloških inovacija i suvremenih rješenja iz grafičke i ambalažne industrije. Osim izlagačkog i stručno-pratećeg segmenta tome pridonosi i intenzivna promocija sajmova i animacija poslovnih posjetitelja iz regije.
Etabliranju  ovih sajmova u najznačajnije sajmove grafičke i ambalažne industrije u regiji pridonosi činjenica da su svoj nastup potvrdili svi izlagači s prethodnog Sajma, vraćaju se neki raniji izlagači a javljaju se i novi atraktivni brendovi. Veseli i porast broja izlagača u segmentu ambalaže i pakiranja.
Ovogodišnji ulazak Republike Hrvatske u EU dodatan je motiv domaćim izlagačima da na ovim sajmovima učvrste svoj tržišni položaj a interes za nastupom iskazuje i sve veći broj inozemnih izlagača. Uz izložbeni dio organiziramo stručne skupove uz sudjelovanje renomiranih stručnjaka koji već tradicionalno razmjenjuju najnovija iskustva na području grafičke djelatnosti, industrije papira, ambalaže, distribucije roba te očuvanja okoliša.

Dugogodišnji suradnik Zagrebačkog velesajam, Grafički fakultet i na ovom će sajmu stručni program upotpuniti kvalitetnim predavanjima, od kojih izdvajamo:
– dr.sc. Maja Strgar Kurečić: “Light-painting – slikanje svjetlom”
– dr.sc. Sonja Jamnicki: “Tiskarske boje u prehrambenoj ambalaži i njihova moguća migracija u hranu”
– dr.sc. Tomislav Cigula: „Fleksotisak – ružno pače grafičke industrije“

Nastavlja se i partnerski odnos s tvrtkom GRAFIK.net., kao i organizacija 2. Hrvatskog dana karijera grafičke i ambalažne industrije s ciljem cjelovitog povezivanja grafičke i ambalažne branše, prvenstveno institucija za edukaciju i eminentnih predstavnika gospodarstva.

INTERGRAFIKA I MODERNPAK 2013. su zasigurno mjesto za dobru promociju novih proizvoda, usluga i tehnologija kao i za uspostavljanje kontakata poslovnih ljudi iz svih krajeva svijeta.

Više o sajmovima na www.zv.hr