10. Salsa Latina Istriana

Manifestacija 10. Festival Plesa Salsa Latina Istriana održat će se od 7. do 9. ožujka 2014. u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Besplatne radionice za sve zainteresirane pružat će kroz 3 dana puno smijeha, zabave, druženja i to naravno kroz ples. Očekuju vas ukupno 40 besplatnih  radionica plesa uz 40 vrhunskih instruktora iz cijeloga svijeta.
Besplatne radionice salse te ostalih plesova već desetu godinu za redom organizira Plesni Centar Studio iz Pule pod vodstvom Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina, a ove godine se manifestacija održava pod pokroviteljstvom Istarske Županije i TZ Pula.

Salsa Latina Istriana (SLI) – tijekom zimskih mjeseci privlači zaljubljenike u ples koji 3 dana uživaju u Latino i Caribbean ritmovima vođeni vrhunskim instruktorima. Ove godine, svoja plesna umijeća predstavit će ukupno 40 domaćih i stranih instruktora plesa.

Manifestacija je namijenjena svima, bez obzira na razinu znanja u plesanju, pa čak i čistim početnicima, a sve instrukcije su besplatne.
Interesantno je da je SLI prerasla i granice grada Pule, pa i Hrvatske. Naime, prošle je godine na radionicama bilo prijavljeno više od 1000 plesača i plesačica, a ove se godine očekuje odaziv znatno većeg broja zaljubljenika u plesne izazove i korake. Svoje sudjelovanje najavili su već plesači iz cijele Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Njemačke, Engleske i Italije. Radionice omogućuju posebnu edukaciju mladih kroz ples, stvaranje novih kontakata među plesačima, druženje i zabavu te se kroz edukativnu stranu manifestacije nastoji vratiti stari, ali i obnovljeni sjaj kulture plesa.

Više o festivalu i programu događanja možete pogledati ovdje.