15. Sposanews

SPOSAnews – Istarski Festival Vjenčanja i popratnih manifestacija okuplja najbolje regionalne izlagače koji nude brojne usluge, proizvode te ostale popratne sadržaje vezane uz vjenčanja. Ovogodišnja petnaesta edicija Festivala održat će se 31. siječnja i 1. veljače 2015. godine u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Tijekom dva dana Festivala održavaju se dnevne modne revije, predavanja na temu braka i ljubavi, igraonice i radionice za djecu, radionice za mladence te razne druge prezentacije. Na današnjoj konferenciji za medije u Puli predstavljen je cjelokupni program Festivala te modna revija u Svetim srcima.

“Vrlo smo zadovoljni odazivom modnih dizajnera koji su se ove godine odazvali na natječaj za veliku modnu reviju. SPOSAnews15 je modna revija koja će publici prikazati 13 modela na temu vjenčanja ili osobnog, autorskog viđenja vjenčanja,” izjavila je organizatorica Festivala i modne revije SPOSAnews15 Marijana Dabo Percan iz agencije Tijara. Revija SPOSAnews15 održat će se kao  izdvojeni događaj u muzejsko-galerijskom  prostoru Sveta Srca u Puli, u petak, 23. siječnja 2015. godine s početkom u 20 sati. Uz podršku Arheološkog muzeja Istre omogućena je organizacija dizajnerske modne revije u posebno lijepom prostoru Svetih srca. Programom posvećenom dizajnerskom viđenju vjenčanja, na prigodan se način najavljuje i Festival Vjenčanja SPOSAnews15. Jednim izlazom, odnosno jednim modelom na temu vjenčanja ili svojom modnom pričom, predstavit će se 13 modnih dizajnera. Dizajneri 15. SPOSAnews-a jesu: Boris Pavlin, Martina Felja, Sonja Lamut, Sedma nit, Igor Galaš & Mario Treščec, Ivana Bačelić Sajko, Martina Herak, Iva Magdić, Laardesign, Vesna Kuiš, Katja Kliba, Sanja Kaić, Doris Kolić, Stehlik by Anja Stehlik.

Organizatori iz agencije Tijara okupili su ove godine izvrstan tim koji surađuje na realizaciji dizajnerske revije. Bit će to prava modna poslastica za sve one koji žele vidjeti nešto novo i drugačije. Ulaznice za modnu reviju mogu se kupiti u Svetim Srcima na sam dan revije, 23. siječnja, od 18 sati, a u pretprodaji mogu se kupiti od 19. siječnja na adresi Istarska 16 gdje je sjedište Tijara model managementa kao i boutiquea Muffin fashion store. U prodaju će biti pušteno 400 karata te svakako na vrijeme osigurajte svoje mjesto. Ulaznica vam osigurava stajaće mjesto za gledanje ovog jedinstvenog programa u Puli.

Velika organizacija zahtjevala je angažman brojnih pokrovitelja i partnera Festivala. Tako će se tvrtke Uniline i Europcar pobrinuti za transfere dizajnera koji nisu iz Istre kao i za obilazak Pule. Hotel Oasi omogućio je dizajnerima smještaj u Pješčanoj uvali, dok je Adrias tours osigurao noćenja u hotelu Vela Nera. Modni dizajneri imat će poseban gastro trenutak u prostoru Enotece Istriane na Forumu, a za prigodan program nakon revije pobrinut će se osoblje Ribarske kolibe i Viktorov grupa.

Po prvi put, dizajnerska revija SPOSE bit će u live streamingu zahvaljujući MediaPoint-u, a moći će se pogledati na www.istralive.com!

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Pula ovom su prigodom na konferenciji za medije najavili suradnju sa manifestacijom SPOSAnews. Tijekom gospodarskog sajma Histria 2015 koji se održava početkom veljače, održat će se okrugli stol na temu promocije Istre kao wedding destinacije.

Detaljan program Festivala SPOSAnews15 pogledajte ovdje.