Red Bull Air Race piloti

u letu iznad rovinjskog mora

Austrijanac Hannes Arch, Britanac Nigel Lamb i Mađar Peter Besenyei u četvrtak su izbliza pogledali najnoviju stazu Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva u Rovinju i prelijepe vizure stare gradske jezgre pred kojima će se ovoga vikenda natjecati najbolji svjetski piloti.

Trojica pilota Red Bull Air Race Svjetskog prvenstva u tradicionalnoj su izvidnici, koja prethodi svakoj utrci prvenstva, uživala u pogledu na stazu postavljenu u uvali Valdibora jednog od najživopisnijih gradića na Mediteranu, koji će 12. i 13. travnja svjedočiti prvoklasnom zračnom spektaklu. Izvidnicu je vodio Austrijanac Hannes Arch, a u letu su ga pratili Britanac Nigel Lamb i Mađar Peter Besenyei.

Let iznad popularnog turističkog odredišta koje krasi epitet modrog bisera Jadrana, uključivao je i razgledavanje poznatog svjetionika Sv. Ivan na pučini koji je 1853. godine izgrađen na jednom od malenih otoka ispred Rovinja. Pred prvu europsku utrku ove sezone, nakon pobjede u Abu Dhabiju, u vodstvu je aktualni prvak Paul Bonhomme, a Austrijanac Arch je na drugome mjestu s malim zaostatkom. Utrka u Rovinju druga je od ukupno osam utrka koje će se ove sezone održati na tri kontinenta te ujedno prva od tri europske postaje Red Bull Air Race svjetskog prvenstva 2014.

Više informacija o Red Bull Air Raceu pogledajte ovdje.