Weekend Food Festival 2024.

Vrijeme čitanja 3 min

Rovinj će od 19. do 21. travnja 2024. biti domaćin trećeg izdanja Weekend Food Festivala, koji će se održati u staroj Tvornici duhana i dovodi istaknuta imena gastro scene iz regije i svijeta, kuha sadržajan ugostiteljski program i garantira odličnu zabavu. 

Festival jedinstveni je događaj koji za istim stolom okuplja sve one kojima je hrana sastavni dio posla, od najboljih svjetskih chefova, stručnjaka iz područja gastronomije, prehrambene industrije i ugostiteljstva pa sve do gourmet zaljubljenika.

Ove godine, uz svjetski poznate chefove, Rovinj će biti domaćin i nekim od najkreativnijih regionalnih kulinarskih genijalaca! Posebno će biti zanimljivo čuti Janeza Bratovža i Juru Tomiča na temu održivosti restorana visoke kuhinje koji su u svoje lokale uložili desetljeća.

Hrvoje Zirojević, Daniela Kramarić, Danijel Đekić i Boris Šujić kao doajeni hrvatske gastronomije podijelit će s gostima svoja osobna iskustva i načine kako su se održali na vrhu više od 20 godina. Tu su još Davor Bienenfeld koji će progovoriti o superpopularnosti azijskih restorana, Ivan Jug, jedan od najcjenjenijih sommeliera u Hrvatskoj istaknut će svoja razmišljanja na temu “Zašto više nitko ne želi biti konobar?”.

Jorg Zupan i Grega Repovž obrazložit će svoje poslovne oduke i dati mišljenje o slovenskoj sceni koja u ovom trenu ima mnogo kvalitetniju scenu dobrih “baznih” restorana. Očekujte da će se među njima pojaviti Jeffrey Vella, David Skoko, Mate Janković, Matija Bogdan, Ante Udovičić, uz chefice poput Ivane Bekavac, Marine Gaši i Katarine Vrenc.

 

Weekend Food Festival jedinstven je po svom konceptu. Tvori ga nekoliko elemenata kao što su atraktivna i zanimljiva predavanja, expo zona s brojnim izlagačima, masterclassovi, showcooking stage na kojem najbolji svjetski i domaći chefovi zajednički spremaju jedinstvene gala večere, te nezaobilazna dobra zabava uz nastupe poznatih izvođača.

 

Ovogodišnji Weekend Food Festival podijeljen je u dva dijela: B2B i B2C.

Za prvi dio B2B je potrebna ulaznica i s njom se ulazi na predavanja, showcooking prezentacije, masterclassove i Expo zonu u petak i subotu od 10 do 19 sati.
Drugi dio je B2C, odnosno Weekend Food Market gdje je ulaz slobodan i čeka vas bogata gastronomska ponuda s autohtonim i lokalnim specijalitetima, ali i nacionalnim i internacionalnim jelima te zabava za koju će biti zaduženi Alen Vitasović u petak i Neno Belan u subotu. Radno vrijeme Weekend Food Marketa je od 10 sati do ponoći, a u nedjelju od 10 do 17 sati.

Sve informacije o festivalu i programu dostupne su na službenoj web stranici Weekend Food Festivala.