Pula Film Festival

Na konferenciji za medije u maloj dvorani Kina Vallipredstavljen je vizualni identitet 65. Pulskog filmskog festivala. Javnosti su se obratili ravnateljica Gordana Restović i autor identiteta Duje Jurić, te zamjenica gradonačelnika, Elena Puh Belci.

Zamjenica gradonačelnika obratila se javnosti pozdravivši svih u ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno. “Kada govorimo o Festivalu, možemo reći samo da svake godine nas iznenadi novim ruhom. Za Pulu festival filma je nezaobilazan kulturni događaj koji svake godine privlači sve veći broj ljudi. Čestitam autoru i želim puno uspjeha ovogodišnjem festivalu:“ dodala je Puh Belci.

Ravnateljica je uvodno podsjetila da je sukladno javno raspisanom natječaju pristiglo 18 prijedloga, te da je zajedno sa komisijom (ravnateljica MSUI Ketrin Miličević Mijošek, ravnatelj Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna, Davor Kliman, predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Pula Film Festivala, Jasna Jaklin Majetić, glasnogovornica Javne ustanove Pula Film Festivala Sanela Pliško) jednoglasno odlučeno za rješenje koje razrađenom pričom ističe ovogodišnji jubilej, te je promišljen, asocijativan i visoko primjenljiv. Ujedno je najavila da će se natječaji za identitet raspisivati godišnje za svako izdanje, dajući priliku autorima da ostave trajni osobni pečat i na taj način ostanu zauvijek zabilježeni u bogatoj povijesti festivalskih identiteta.

Autor Duje Jurić objasnio je da je za polazište ideje odredio prepoznatljive elemente koji prate Festival – zvijezde, te im pridodao pokretnu dimenziju. Budući da zvijezde tijekom trajanja filma u Areni ostavljaju jedinstveni ali neprimjetni trag, zamišljenom ekspozicijom, pod nazivnikom visokog jubileja, dobiven je jedinstveni otisak koji simulira dinamiku nebeskih tijela, njihovo kretanje do formiranja broja 65, te asocijaciju istovjetnog oblika gledališta u Areni. Dobiveni vizual svojevrstan je osobni otisak 65. Pule, koji se potom postupno razvija u cjeloviti trag koji zvijezde tijekom jednog dana ostave i formiraju puni krug a čiji je epicentar Pulski filmski festival.

Ravnateljica je obavijestila javnost da ovogodišnji Festival traje 9 dana, od 14. do 22. srpnja, što uključuje i projekciju u Areni, u nedjelju 22. srpnja, kojemu će se zasigurno najviše razveseliti najmlađa publika, a i s ponosom istaknula da je potvrđena i ovogodišnja suradnja sa dugogodišnjim Partnerom – Hrvatskim telekomom.

Više o ovogodišnjem programu Pula Film Festivala možete pronaći na službenoj stranici – Raspored.